Drikke temperert vann?
1149
post-template-default,single,single-post,postid-1149,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Drikke temperert vann?

Drikke temperert vann?

I Østen er det vanlig å drikke temperert vann

I følge kinesisk medisin kan lunkent/varmt vann bidra til en bedre fordøyelse og gir en rekke helsegevinster. Dette praktiseres innen mange grener av kinesisk medisin, som treningsformen og livsstilen Qigong. Samt innen Ayurveda, indisk tradisjonell medisin.

Fordeler ved å drikke temperert vann:

  • Lettere for deg å fordøye maten raskt. Du optimaliserer du næringsopptaksprosessen og kan unngår forstoppelse. Om du drikker kaldt vann anbefales det til og med at du venter 20 minutter med å spise.
  • Beroliger halsen og reduserer irritasjon. Kaldt vann inflammerer slimhinnen.
  • Blodsirkulasjonen i organene og vevet øker fordi blodårene utvides. Du bli kvitt giftstoffer mye raskere og renser kroppen.
  • Virker avslappende på muskelkramper, uansett hvor på kroppen det skulle være du har slike smerter.
  • Gir kroppen en kickstart og setter i gang fettforbrenningen. Tilsett gjerne sitron i varmtvannet da det kan dempe lysten på «snacksing» og småspising.
  • Et glass vann like før leggetid, gjerne med 1 skive sitron, kan få kroppen til å roe seg og gå i hvilemodus. Du sover bedre.

Vi minner for øvrig om at det er fordeler og ulemper med å drikke kaldt og varmt vann. Vær kritisk og bruk metoder som fungerer for deg. Når vi velger vann, vil vi nesten alltid foretrekke å drikke det kaldt fordi det er forfriskende. Kanskje en god kombinasjon duger for deg? Les deg litt opp på emnet – «Google it».