Den «ultimate» styrkeøvelsen?
1209
post-template-default,single,single-post,postid-1209,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Den «ultimate» styrkeøvelsen?

Den «ultimate» styrkeøvelsen?

Det finnes «Push-Ups» og så finnes det «Hardstyle Push-Ups» med «Total Body Tension». Dersom du er på jakt etter fullkroppsøvelse og styrketrening uten utstyr, så mener vi denne øvelsen en av dine beste alternativ.

Push-Ups er en funksjonell øvelse som gir god styrke i bryst, skuldre og på baksiden av overarmen. Fordelen med Push-Ups framfor mange andre øvelser, er at den også bedrer skulderstabiliteten og styrker kjernemuskulaturen. Øvelsen finnes i mange varianter og fungerer utmerket som hovedøvelse eller tilleggsøvelse, avhengig av din fysiske form.

Typiske feil er at man enten svaier ryggen for mye eller i motsatt tilfelle skyver rumpa i været. Det er viktig at du lærer det å koordinere og utnytte effekt fra hele kroppen. Kjerne, rumpe, lår, legger, bryst, rygg, armer og mage skal jobbe sammen. Hele kroppen skal senkes ned samtidig, og skyves opp samtidig.

Korrekt teknikk på øvelsen er viktig både for å unngå skader og for å få best mulig effekt av treningen. Sikkerhet skal alltid være i høysete. Feil bevegelsesmønster, som man fortsetter å trene på over lengre tid, vil blant annet føre til økt risiko for skader. Kroppen skal du ha med deg hele livet.

Øvelsen er ofte undervurdert med tanke på effekt. Det flotte med Push-Ups er at man i utgangspunktet kan trene med egen kroppsvekt, samtidig som den finnes i tallrike kombinasjoner. Ved bruk av strikk, eller ved å plassere føttene høyere opp enn armene, kan du også variere og øke belastningen.

Push-ups har dessverre også vært benyttet som en «straff» i ulike idretter når man gjør en feil eller prøver å lure seg unna en oppgave. Vi mener at treningsglede og maksimalt utbytte er veien å gå. Hjelp oss ved å dele god kunnskap og vær med på å skape og opprettholde god motivasjon for funksjonell styrketrening. Lag selv en plan på hvordan du skal bli god på Push-ups. Ta gjerne kontakt med våre sertifiserte StrongFirst instruktører.

Les mer om One Good Rep: How to Perform the Perfect Push-up:

https://www.strongfirst.com/one-good-rep-perform-perfect-pushup/

Se også video nedenfor. Uansett god lesing folkens!