Functional Movement Screen (FMS)
817
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-817,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Functional Movement Screen (FMS)

FMS

Normal funksjon

Functional Movement Screen (FMS) er screening som dokumenterer bevegelsesmønstre som er nødvendig for normal funksjon. Gjennom å kartlegge disse mønstrene finner FMS funksjonelle begrensninger og asymmetrier som reduserer effekten av funksjonell og fysisk trening, samtidig som de forstyrrer kroppsbevisstheten.

FMS utfordrer stabilitet og bevegelighet, og stiller krav til kontrollert utførelse av bevegelser.

FMS ble utarbeidet på 90-tallet for å analysere bevegelsesmønstre hos unge, amerikanske idrettsutøvere med hensikt å unngå skader i trening. Metoden er bredt testet og anvendes for eksempel av det amerikanske forsvaret og brannvesenet. FMS ble grunnlag av Gray Cook som blant annet har skrevet boken Athletic Body in Balance.

Sunne bevegelsesmønstre

FMS gir en FMS-score som anvendes for å angripe de problematiske områdene som finnes, samtidig gir scoren et verktøy som gjør at man kan måle forandringer i funksjonsnivået. Score-systemet er direkte koblet til de øvelser som er mest fordelaktig for å gjenopprette mekanisk sunne bevegelsesmønstre.

Har utøveren eksempelvis en ubalansert muskelfunksjon kan det føre til uønskede bevegelsesmønstre, som videre vil påvirke bevegelsesapparatet negativt. Det kan være en indikasjon på økt risiko for å få skade.

Individuell score

Den som evaluerer følger opp den individuelle FMS-scoren for å måle framskritt og identifisere de øvelser som trengs for å gjenopprette en korrekt bevegelse og styrke hos hvert individ.

FMS er et godt verktøy som kan brukes før sesongstart til å kartlegge om utøvere har økt risiko for å få skader i løpet av sesongen. Man kan da komme tidlig i gang med tiltak som skadeforebyggende trening. Dette inkluderer riktig mengde og intensitet på treningen, riktige treningsøvelser, samt nok hvile og god ernæring.

Vi tilbyr FMS til utøvere ved Bushido Kampsportsenter, idrettslag, firma-ansatte og andre som har behov for det. Ta kontakt via kontaktskjema nedenfor ved interesse.

Vi har 2 instruktører som er Level 2 sertifisert innen Functional Movement Screen.