Kroppsvekttrening er øvelser der du bare trenger din egen kropp. Kroppsvekttrening er fundamentet for all annen trening. Kroppsvektøvelser kan enkelt trene både styrke og kondisjon, uansett om du er hjemme i din egen stue, på hytta eller på ferie. Når du mestrer kroppsvekttrening, vil du ha et grunnlag for alle andre fysiske utfordringer i livet. Smidigere, sterkere og mer atletisk er stikkord.

Du merker også fort progresjon gjennom å mestre flere antall repetisjoner og å trene med høyere intensitet. Etter hvert som du blir sterkere kan du utføre mer utfordrende varianter av kroppsvektøvelsene. Du finner en rekke kroppsvektøvelser på internett. I våre StrongFirst gruppetimer har vi som innslag av en eller flere slike øvelser, med fokus på 100% korrekt teknikk. Maksimalt utbytte og minimal skaderisiko.

Her kan du lese Functional Movement Screen (FMS) sin artikkel om hvordan skape progresjon i kroppsvekttrening:

https://www.functionalmovement.com/Articles/944/making_progress_with_bodyweight_training

Vi har for øvrig to level 2 sertifiserte FMS-instruktører.
God lesing!