Karate-Jutsu

«Karate-Jutsu» er en eldgammel versjon av karate og stammer fra Okinawa. Karate-Jutsu er vårt tilbud til barn og ungdom (foruten Kickboxing til ungdom) Dokumentasjon på kamparter fra Ryukyu-øyene er veldig begrenset. For det første ble kampsystemene fra disse områdene trent i hemmelighet. For det andre ble antagelig den dokumentasjonen som kunne finnes om de tidligste nærkampformene fra disse områdene, brent sammen med resten av Ryukyu-arkivet i 1945.

Storm & Sol 2Det vi vet er at de opprinnelige innbyggerne på Okinawa hadde et kampsystem som ble referert til som «Te» (som betyr «hånd») som besto av brutale offensive teknikker. Senere ble Okinawa et knutepunkt for handel mellom Kina, Japan og resten av Sørøst-Asia. Dette førte til at mange fra Kina emigrerte til Okinawa og brakte med seg sin kamp-art, «Chuan’fa» (som betyr «håndens metode»). Kamp-arten «Te» fra Okinawa ble stadig mer influert av «Chuan’fa» og ble etter hvert kalt for «To-te Jitsu», som betyr «kinesisk hånd teknikk».

Da «To-te Jitsu» bredte seg fra Okinawa til Japan, ble den kalt for Karate-Jitsu, som fortsatt betyr «kinesisk hånd», men japanerne ønsket ingen referanse til Kina, og endret litt på de japanske tegnene, slik at betydningen ble «tom hånd teknikk».

Karate-Jitsu er et effektiv selforsvarssystem, der man kan kjenne igjen alle teknikker fra japansk karate, slik man kjenner karate i dag, men samtidig med strategier og tankemåter med innflytelse fra kamp-arter man finner i andre steder i Sørøst-Asia.

Se våre treningstider og ta gjerne kontakt med oss på telefon 907 902 82 (kl 0900-1600) eller benytt kontaktskjema her :


Få vårt nyhetsbrev

* = required field

Lik oss på Facebook

- Facebook Members WordPress Plugin